Marlène Koolen2018-12-01T15:43:40+01:00

Mijn naam is Marlène Koolen.

[ Mijn karakter en gevoel wijst me de weg in het schilderen! ]

Marlene
marlene-tot-bloei

Ik ben geboren in 1961 in Brabantse dorp Valkenswaard, nu wonend in het Limburgse dorpje Ell. Vanaf mijn jeugd schilder en teken ik, later werd ik ook zeker geïnspireerd door mijn vader.

Vele jaren heb ik les gehad van diverse docenten/ kunstenaars en sinds 2005 ben ik vooral autodidactisch bezig met hulp van mijn vrienden uit ateliergroep Coloriet!

Genieten van alledaagse dingen in het leven is mijn hoofdmotto!

Daarbij zijn de natuur, mijn reizen en het menselijk schoon mijn inspiratiebronnen van die alledaagse dingen. Ik probeer ze een vorm en een kleur te geven. Werken met acryl, vrolijke kleuren, grote doeken, reliëf, organische vormen en vooral niet te exact schilderen is mijn manier van schilderen. Dit kan abstract intuïtief tot figuratief zijn, ook portretten. Ieder die kijkt naar mijn schilderijen mag zijn eigen interpretatie geven en ik hoop dat u ook geïnspireerd wordt. De schilderijen, die ik maak, weerspiegelen dat wat ik zie en welke emotie ik voel bij dat moment. Schilderen ervaar ik tevens als een soort meditatie, het geeft me rust in mijn hoofd.

Mijn karakter en gevoel wijst me de weg in het schilderen!

Mijn werk was hier te zien