Simone van Eck2018-12-01T15:41:28+01:00

Mijn naam is Simone van Eck.

[ Ik hoop dat ik nooit uitgeschilderd raak! ]

Simone
simone-van-eck-veranderingen

Al van kleins af aan teken ik graag en heb in het vak tekenen eindexamen gedaan aan de middelbare school. Eigenlijk ben ik met mijn interesse in tekenen en schilderen pas in 1999 echt iets gaan doen; in de vorm van een cursus die ik gevolgd heb aan een tekenschool. Hier heb ik 6 jaar lang lessen met veel plezier bijgewoond. Toen de tekenschool helaas werd opgeheven, zijn we met onze schildersgroep een locatie gaan zoeken om toch in ieder geval samen door te gaan. Hieruit is onze schildersgroep Coloriet ontstaan.

Schilderen is voor mij een uitlaatklep

Schilderen is voor mij een uitlaatklep om even de drukke wereld om mij heen te vergeten, energie en gevoel plaats te geven. Ook als ik niet schilder zie ik veel om mij heen wat ik in een schilderij zou willen verwerken: kleuren, vlakken, vormen, beweging, enz. Dan kriebelt het om te gaan schilderen.

Het leuke van schilderen zelf is het gevoel: wanneer ik voel dat iets niet goed zit, moet ik het oplossen. Dat is vaak een hele uitdaging, maar wanneer het “goed” is en ik zie dat hetgeen ik in gedachten had ook zo op het doek is verschenen, voelt dat goed.

De onderwerpen van mijn schilderijen zijn divers en meestal abstract, het liefst schilder ik met acrylverf op doek. Onlangs ben ik echter ook gaan werken met soft pastelkrijt, wat weer een nieuwe uitdaging is. Behalve wat ik om mij heen zie en voel, gebruik ik ook het fototoestel om beelden vast te leggen en die gebruik ik dan als aanleiding voor een schilderij. Ook foto’s uit tijdschriften en boeken kunnen het beginpunt zijn van een werk.

Mijn werk was hier te zien

2011 | Picturama – Heythuysen

Categorieën: Exposities, Simone van Eck|

Initiatief van Mannenkoor de Leudalzangers Al vanaf begin jaren tachtig organiseert Mannenkoor De Leudalzangers een kunstmanifestatie voor amateurkunstenaars onder de naam Picturama. Sinds 2009 is Picturama ondergebracht in een zelfstandige stichting, maar de organisatie is [...]